Menu
EUR
Wat is de beste draaitafel

Wat is de beste draaitafel

Door: Jurie - Sales expert Dutch DJ Equipment Reacties: 0

DJ's zijn tegenwoordig gezegend met een schat aan opties als het gaat om het kopen van draaitafels, waarbij de markt een sterke groei en innovatie doormaakt die parallel loopt met de heropleving van vinyl. Als het erom gaat te beslissen welke DJ-draaitafel het meest geschikt is voor jou, zijn er een paar factoren waarmee je rekening moet houden, zoals de muziekstijl die je speelt, de prijs die je wilt betalen en de functionaliteit die je wilt. Net als onze recente lijst met beste draaitafels, die aan een aantal verschillende behoeften beantwoordde, variërend van audiofiele platenspelers tot draagbaarheid (evenals DJ'en met enkele dubbele nieuwkomers hier), zullen verschillende DJ-specifieke decks geschikt zijn voor verschillende stijlen. Of je nu een ouderwets werkpaard of een hybride digitale draaitafel wilt om trucs uit te halen die een raver uit de jaren 90 zouden verbazen, we hebben enkele van de beste opties uitgezocht in de onderstaande gids.

Reloop RP-7000 Mk2

De Reloop RP-7000 Mk2 is een uitzonderlijk goed gemaakte draaitafel, met drie motorsnelheden en een ultra-pitch bereik tot +/- 50%, waardoor serieuze draaitafelmanipulatie mogelijk is. De statisch uitgebalanceerde S-vormige toonarm met hydraulische lift en een anti-skating-mechanisme is veilig in zijn stabiliteit, en Reloop beschrijft het chassis van metaal, rubber en synthetisch materiaal als "onverwoestbaar". Eerlijk om te zeggen dat het gevechtsklaar is.

Reloop RP-8000 Mk2

De Reloop RP-8000 Mk2 is vergelijkbaar met de draaitafel hierboven voor het eerste deel met één significant verschil: het is een analoge en digitale hybride die is ontworpen voor compatibiliteit met Serato DJ Pro. Naast de trillingsbestendige constructie en de instelbare koppel- en toonhoogteregeling die u van een goede scratch-draaitafel mag verwachten, brengt het digitale aspect een geheel nieuwe reeks mogelijkheden naar het deck. Het heeft acht grote en kleurrijke LED-pads langs de zijkant die alle MIDI-compatibele DJ-software en zelfs MIDI-toetsenborden kunnen bedienen, zodat je je draaitafel kunt "bespelen"; het is zowel een draaitafel als een instrument in één!

Technics SL-1210 MK7

Als je een geheel nieuwe en meer eigentijdse Technics-decks wilt, is de SL120 MK7 de nieuwste editie van de geliefde serie. Het is een ultramoderne draaitafel met een magnetische kernloze direct drive-motor die zeer betrouwbaar is en geen vervanging van onderdelen vereist, voor een krachtig koppel en nauwkeurige rotatie gedurende een langere periode, en een tweelaagse structuur van de plaat dat ongewenste resonantie en schadelijke trillingen uitschakelt met trillingsdempend rubber over de breedte van het achteroppervlak. Net als bij de MK2 heeft hij het stempel van stevigheid en betrouwbaarheid van kwaliteitsborging waardoor Technics-decks opvallen; wetende dat het in vrijwel alle instellingen goed zal werken, is de reden waarom DJ's ervan afhankelijk zijn.

Pioneer PLX-1000

Voordat Panasonic de geplande revival van Technics in 2015 aankondigde, teruggaand op de stopzetting van de serie in 2010, leek Pioneer een sterke claim te maken voor de nieuwe industriestandaard draaitafel met de release van de PLX-1000 eind 2014 - A- Trak kocht een paar. Het is een fantastische draaitafel die Technics dichtbij draait en ook nog eens goedkoper is.

De belangrijkste kenmerken die hem helpen onderscheiden, zijn de temporegeling, die instelbaar is op +/- 16% en +/- 50%, evenals het standaard +/- 8% bereik en flexibele connectiviteit, met stereo RCA-aansluitingen in plaats van bedrade kabels , waardoor onderhoud een gemakkelijkere kwestie wordt.

Het bevat ook een directe aandrijving met hoog koppel om een ​​stabiele rotatie en strakke controle te behouden, een zwaar zinken chassis dat interferentie van resonantie en trillingen onderdrukt, en een met rubber geïsoleerde S-vormige toonarm die externe trillingen absorbeert en gehuileffecten vermindert.

Denon DJ VL12 Prime

Het belangrijkste verkoopargument van de Denon DJ VL12 Prime bij het loslaten is het instelbare "hoogste in de industrie 5kgf/cm koppel", waardoor het perfect is afgestemd op DJ's die willen mixen, scratchen en snijden met hun draaitafel. Het instelbare pitchbereik van +/- 8%, 16% en 50% en de 'easy grip/brake' afgeschuinde plaat geven hem ook een geweldige veelzijdigheid bij het manipuleren van platen en een tactiele aanraking. Bovendien ziet de veelkleurige gloeiende LED-schotelring er geweldig uit, en aangezien scratch-dj een esthetisch aantrekkelijke stijl is, is dat een extra bonus.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €250,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »