Menu
EUR
Review Reloop mixon 8 Pro

Review Reloop mixon 8 Pro

Door: Jurie - sales expert Reacties: 0

Eerste conclusie Reloop Mixon 8 pro
De Mixon 8 Pro is een goed gemaakte, flexibele en professionele DJ-controller die zeker op zijn eigen manier te werk gaat. Het werkt zowel met Serato DJ Pro als met Algoriddim's djay Pro AI, waarbij laatstgenoemde zowel op iPad als op Windows/Mac werkt. Bovendien heeft het een handige ingebouwde standaard voor de iPad. Het is de enige controller die vier kanalen en paddle FX heeft, evenals een goede controle over software FX - iets wat tegenwoordig ontbreekt bij de meeste controllers. Met vier externe kanalen, twee microfoons en booth- en gebalanceerde uitgangen is het een verleidelijk alternatief voor de Rane Fours en FLX10s van deze wereld.

De eerste indruk:
De Reloop Mixon 8 Pro, een vierkanaals DJ-controller, maakt meteen indruk met zijn lage profiel en solide bouwkwaliteit van metaal. Het is een duidelijke DJ-controller met een "spiegelbeeld" lay-out die tegenwoordig ongebruikelijk is, en twee volledige FX-engine bedieningsgebieden, wat zeldzaam is bij DJ-apparatuur tegenwoordig. Bovendien heeft het vier FX-paddles - een primeur voor elke DJ-apparatuur die we ons kunnen bedenken.

De pads, faders, knoppen en transportknoppen zijn allemaal goed geplaatst en van normaal formaat, maar de jogwheels zijn relatief klein voor een controller van deze omvang - vergelijkbaar met die van de Prime 4 in plaats van de FLX6/10. Persoonlijk vind ik jogwheels van deze grootte prima, en deze hebben ook ingebouwde schermen, maar ze voelen wel een beetje stug aan tijdens gebruik.

Deze unit heeft geen hardware FX zoals bijvoorbeeld de Pioneer DJ DDJ-FLX10, en de filterknoppen per kanaal doen alleen dat (filteren - er kan niets anders worden geschakeld op de plaats van de filters). Maar over het algemeen biedt het vrijwel alle softwarematige controle die je maar kunt bedenken, met slip, automatisch/manueel loopingen (via knoppen), key sync (maar geen key shift), een crossfader curve-knop, zelfs een cue split-knop en een stereo/mono-schakelaar op de master-output.

Wat betreft de uitgangen zijn er booth- en master-outputs aanwezig, waarbij de laatste een gebalanceerde XLR-optie heeft. Bovendien kunnen alle vier de kanalen externe ingangen ontvangen, waarvan er twee schakelaars hebben van line naar phono. Er zijn ook twee microfoonkanalen met talkover, en deze worden naar kanalen 3 en 4 geleid wanneer dat nodig is.

Aan de achterkant bevinden zich USB-B-aansluitingen voor twee laptops, waarbij er één schakelbaar is naar een USB-C voor een iPad of iPhone met djay Pro AI. Er worden echter geen kabels meegeleverd om dergelijke apparaten aan te sluiten, afgezien van een standaard laptop-USB-B naar USB-A-kabel, wat jammer is (een korte USB-C naar Lightning en/of USB-C naar USB-C kabel zou handig zijn geweest).
Om de unit aan de praat te krijgen, moet je hem inschakelen met de meegeleverde 12V/3A externe voedingsadapter, de gekozen software installeren (dit ontgrendelt Serato DJ Pro, maar je moet je abonneren op djay Pro AI), de audiostuurprogramma installeren als je Windows gebruikt, en vervolgens de nodige aansluitingen maken, waarbij je je iPad naar wens in de stevige, ruime montagegleuf/stand plaatst.

Tijdens gebruik:
Op het moment van de review werkte de unit alleen met djay Pro AI (Serato DJ Pro zal volgen bij de releasedatum in mei 2023), maar we hebben genoeg ervaring met Serato-implementaties op DJ-controllers om je algemene informatie te geven, en we kunnen wat meer informatie geven met betrekking tot djay Pro AI.

Kort gezegd, het is erg leuk om te DJ'en met deze controller. De stevige, plastic transportknoppen reageren snel en precies, de grote RGB-rubberen pads voelen geweldig aan en de displays in de jogwheels tonen BPM, verstreken/resterende tijd, BPM/toonhoogte en andere relevante informatie in twee verschillende blauwtinten.
De automatische looping controls hebben ook een strook met LED's om je in één oogopslag de huidige instelling te laten zien (ze knipperen voor een fractie van een beat en blijven branden voor hele beats). Dit is in de praktijk een handige manier om te zien welke loopwaarde je hebt ingesteld zonder naar de laptop of iPad te hoeven kijken.

Het is verfrissend om directe toegang te hebben tot hoogwaardige software-effecten in combinatie met de directheid van de paddles, en wanneer je daar ook nog de filters aan toevoegt, voelt het als de juiste balans tussen flexibiliteit en directheid - vooral met djay Pro AI, dat ook pad FX heeft.

Het is de moeite waard om op te merken dat er geen speciale 'stems'-functies zijn voor Serato (er zijn wel voor djay Pro AI), maar hoogstwaarschijnlijk kan je een ongebruikte pad-modus vervangen om Serato Stems op dezelfde manier te gebruiken als bij veel andere controllers die de functie ondersteunen (ook al is deze functie pas recent toegevoegd, werkt het wel bij deze controller). Dat gezegd hebbende, het is zeker zeldzaam om volledige controle over de FX-engine in Serato te hebben tegenwoordig, dus er zijn voor- en nadelen.

Voor djay Pro AI is de labeling niet helemaal juist (het lijkt erop dat ze hebben besloten om de labeling van Serato op de pads te gebruiken). Uiteindelijk zul je gewoon moeten wennen aan de bedieningselementen en spiergeheugen moeten ontwikkelen, ongeacht welk softwareplatform je kiest. Hetzelfde geldt voor de symmetrische/spiegelbeeldige lay-out, waar we eigenlijk helemaal geen probleem mee hadden.

Conclusie:
Dit is absoluut de beste DJ-controller voor Algoriddim's djay Pro AI - voor dat gebruik is hij uitstekend, of je nu een Mac of iPad gebruikt (het is bedoeld voor de Apple-versies van die software, we zijn zelfs niet zeker of het werkt met de Android- of Windows-versies). Het voelt zeer professioneel aan en de ingebouwde standaard maakt het uniek - het is zelfs groot genoeg voor de grootste iPad Pro.
Voor Serato is de concurrentie sterker met units zoals de Rane Four (veel betere 'stems'-bediening) en de FLX10 (idem voor 'stems', plus Rekordbox-compatibiliteit als bonus) - maar beide kosten wel aanzienlijk meer dan de Mixon 8 Pro.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €250,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »